You are currently viewing Viceprimar Monica Ilie: Astăzi este Ziua Mondială a Drepturilor Copilului! Din păcate, Guvernul României a uitat de copiii lui!

Viceprimar Monica Ilie: Astăzi este Ziua Mondială a Drepturilor Copilului! Din păcate, Guvernul României a uitat de copiii lui!

„Astăzi este Ziua Mondială a Drepturilor Copilului și pare-se că, pentru mulți, acest lucru a devenit o anexă a activităţii lor. De 31 de ani, de când s-a semnat Convenția privind Drepturile Copilului avem grijă să respectăm, să promovăm și să protejăm dreptul la viață, la sănătate, la educație, la joacă pentru fiecare copil.
Trăim vremuri complicate, unice. Copiii sunt supuși unor experiențe ale căror efecte le vom înțelege mai târziu. Astăzi, dreptul la educație este alterat, pentru că, din păcate, aceste vremuri ale pandemiei au dovedit că oamenii responsabili să vegheze la respectarea acestui drept sunt incapabili să ofere strategii educaționale adaptate acestui secol. De luni de zile școlile sunt închise, este singura măsură pe care Guvernul a reușit să o ia și, din păcate, nu există nici decizii coerente de adaptare și organizare a învățământului românesc.
Trăim vremuri în care copiii își văd părinții bolnavi de la depărtare, își reprimă orice gest de afecțiune față de prieteni și se feresc de bunici. Copiii noștri se dezumanizează și trăiesc singuri, într-o lume imaginară, controlată de alte creiere.
Din păcate, Guvernul României a uitat de copiii lui! Pe când în toate celelalte țări europene copiii merg la școală, la noi stau închiși în case, speriați, privați de copilărie.
Oare știu cârmuitorii acestei țări cât de greu se descurcă astăzi copiii cu dizabilități sau cei care au nevoie periodic de asistență medicală? Oare de ce noi, la Târgoviște, reușim să menținem creșele deschise, să primim și să îngrijim copilașii, să reușim să le asigurăm dreptul la servicii sociale, la sănătate, la securitate, la joacă? Oare cum reușim să asigurăm resursele materiale, financiare, umane astfel încât ei să nu sufere, iar părinții lor să își vadă liniștiți de serviciu?
Nu e simplu, dar ne interesează! Oare ministrul Educației, al Sănătăţii, Prim-ministrul au în vedere și drepturile copiilor români sau nu prezintă interes pentru că aceștia nu votează?” a transmis Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgoviște.