You are currently viewing VEZI CUM ARATĂ FABRICA IVECO DE LA PETREȘTI VIZITATĂ ASTĂZI DE PREMIERUL LUDOVIC ORBAN!

VEZI CUM ARATĂ FABRICA IVECO DE LA PETREȘTI VIZITATĂ ASTĂZI DE PREMIERUL LUDOVIC ORBAN!

Premierul Ludovic Orban a venit astăzi, 27 noiembrie 2020, în județul Dâmbovița, la Târgoviște, după care s-a deplasat la Petrești, la investiția celor de la Iveco, unde se realizează o nouă fabrică de asamblare camioane militare, ce vor intra în înzestrarea Armatei Române.

Investiția de 50 de milioane de euro, a celor de la Iveco, a generat crearea a 200 de noi locuri de muncă în zonă. Ludovic Orban s-a declarat impresionat de modul în care a decurs lucrarea, acesta fiind aproape finalizată, în condițiile în care a debutat în vara acestui an.

”Este o investiție de 50 de milioane de euro, care generează 200 de locuri de muncă. O investiție care integrează o parte din operațiunile pentru producția camionului, operațiuni pentru realizarea cabinei, în principal. Face parte din off-set-ul pentru acest contract, în care beneficiar este Ministerul Apărarii, și care este semnat împreună cu IVECO. Practic, obiectivul nostru este acela de a încerca să utilizăm fiecare contract de înzestrare a Armatei, ca o oportunitate de investiții în creșterea capacitaților de producție, ca o oportunitate pentru transfer de tehnologii. De asemenea o oportunitate pentru realizarea inclusiv de structuri de cercetare. Lucrarea avansează extrem de repede, toate operațiile au fost devansate, iar înțelegerea pe care am avut-o cu investitorii a fost ca să fie gata până la sfârșitul anului, îmbrăcată clădirea. Se pare ca va fi gata, pentru primele probe, mai repede decât era programat.” a declarat premierul Ludovic Orban.