You are currently viewing În acest weekend vizitează Grădina Zoologică din Târgoviște!

În acest weekend vizitează Grădina Zoologică din Târgoviște!

Pentru că este un weekend prelungit datorită sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și Zilei Naţionale de 1 Decembrie, vă propunem o vizită la Grădina Zoologică din Târgoviște, care, în perioada 28.11.2020 – 01.12.2020, funcționează cu program de lucru normal 09:00 – 16:00, inclusiv în zilele de 30.11.2020 – Sfântul Andrei, și 01.12.2020 – Ziua Națională a României.

Biletele se pot procura atât la casierie, cât și online. La casierie și pe tot parcursul vizitei, vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Inceputurile Gradinii Zoologice de la Târgoviște dateaza încă din epoca medievală, când domnitorul Petru Cercel muta, în anul 1583, capitala țării, de la București la Târgoviște, la Curtea Domnească, străjuită semeț de Turnul Chindia.

Petru Cercel a adus specialiști italieni pentru a crea , în zona din imediata apropiere a Palatului Domnesc (în actualul Parc Chindia), frumoase grădini italiene și de asemenea „a pus să se facă cuști nespus de mari și frumoase, în care să adăpostească sălbăticiuni” (Franco Sivori – Calatori straini despre Tarile Romane).

În anul 1957 – a fost înființat un colț zoologic în parcul central al orasului și  începând din anii 1970-1972 Grădina Zoologică s-a mutat în Parcul Chindia,  în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească.

Acum, Grădina Zoologică se află în administrarea Primăriei municipiului Târgoviște și deține în colecție 141 de specii de păsări și animale și 1368 indivivizi. Dintre cele mai atractive amintim: lemurienii, maimuțele rhesus, pavienii, suricatele, cangurii pitici, lame, alpace, tigrii siberieni.