Conduceți preventiv și adaptați permanent viteza la condițiile din trafic!

Conduceți preventiv și adaptați permanent viteza la condițiile din trafic!

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii din cadrul Inspectoratui de Poliție Județean Dâmbovița sunt la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor și pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie.

Poliţiştii de la rutieră acționează, pe raza județului Dâmbovița, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic și să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu gheață sau polei.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Nu uitați, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA