Barna anunță referendum pentru proiectul ,,Fără penali în funcţii publice”

Barna anunță referendum pentru proiectul ,,Fără penali în funcţii publice”

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a declarat că după ce va trece pandemia va fi organizat un referendum pentru iniţiativa “Fără penali în funcţii publice” şi că PNL este de acord cu acest lucru.

El a explicat, la TVR 1, că actuala coaliţie de guvernare are majoritate în Senat şi că dacă senatorii ar vota proiectul propus, atunci, în termen de 30 de zile, ar trebui organizat un referendum, însă nu vor să facă acest lucru în plină pandemie, potrivit Agerpres.

În Senat, dacă mâine am vota-o, în 30 de zile facem referendumul. Dar nu e cazul să facem referendumul din cauza pandemiei. Suntem responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la referendum acum în pandemie doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul, apare în Constituţie“, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă partenerii de la PNL sunt de acord cu acest lucru, Barna a răspuns: “Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat care va fi realizat în momentul în care va permite situaţia sanitară”.