Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 trebuie să evite consumul de alcool

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 trebuie să evite consumul de alcool

Alcoolul trebuie evitat după vaccinarea anti-COVID. Persoanele care se vaccinează împotriva coronavirusului ar trebui să evite consumul de alcool, deoarece acesta poate reduce semnificativ răspunsul imun al organismului, ceea ce ar putea face ca vaccinul să fie ineficient.

Vă recomand cu tărie să vă abţineţi de la alcool timp de trei zile după fiecare injecţie”, a declarat Alexander Gintsburg, şeful Centrului Naţional de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleya din Moscova, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, potrivit New Scientist.

Mesajul lui Alexander Gintsburg este valabil pentru toate vaccinurile anti-COVID-19. Gintsburg a spus că un consum de 300 de grame de vodcă, care conțin în total aproximativ 120 de grame de alcool, suprimă producția de anticorpi.

Desigur, nu vorbim despre o interdicție completă a alcoolului în timpul vaccinării. Aceasta este doar o limitare rezonabilă a consumului până când organismul își formează propriul răspuns imun la infecția cu coronavirus“, a spus el.

Este important să înțelegem că alcoolul consumat excesiv poate reduce semnificativ imunitatea și, prin urmare, reduce eficacitatea vaccinării. Mai mult, acest lucru este valabil nu numai pentru vaccinul Sputnik V, ci și pentru orice alt vaccin“, a continuat Gintsburg.

Excesul de alcool este un imunosupresor, alcoolul provocând deshidratarea, celulele nu pot să mai funcţioneze la nivelul lor optim. Iar asta poate deschide uşa şi multor boli (vezi studiu AICI).

“S-a dovedit că aportul ridicat de alcool suprimă funcţia imunitară”, spune Jessica Cording, autoarea „The Little Book of Game-Changers”.