Primarii de municipii se întâlnesc cu ministrul Finanțelor în vederea pregătirii bugetului de stat pentru anul 2021

Primarii de municipii se întâlnesc cu ministrul Finanțelor în vederea pregătirii bugetului de stat pentru anul 2021

Primarii de municipii participă marți la o discuție cu ministrul Finanțelor în vederea pregătirii bugetului de stat pentru anul 2021. Înainte de întâlnire, președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, a declarat că la discuții vor cere și finanțare pentru organizarea centrelor de vaccinare. Boc susține că primarii au fost lăsați „cu ochii în soare” și că speră să obțină promisiuni concrete că își vor recupera banii pe care îi vor cheltui pentru operaționalizarea centrelor.

Am fost invitați să prezentăm problemele administrațiilor locale. Vom ridica aspecte legate de plata burselor școlare. S-a majorat plafonul de burse și sutem obligați să majorăm bursele fără să fie alocată resursa financiară aferentă.  Problemele legate de vaccinare, chiar dacă țin de Ministerul Sănătății, vor fi discutate și aici, ca tot ceea ce ține de actul medical, de dotare și personal să fie suportat de bugetul național. Aspectele de infrastructură ni le asumăm, dar aspectele care țin de plata resursei umane de acreditarea acestor centre, de răspunderea medicală trebuie asumate de către cei care se pricepPreședintele Asociației Municipiilor din România spune că primarii nu cerșesc bani de la guvern, însă au nevoie de finanțare pentru o campanie de succes”, a declarat Emil Boc.

Președintele Asociației Municipiilor din România spune că primarii nu cerșesc bani de la guvern, însă au nevoie de finanțare pentru o campanie de succes.