Schimbări importante, prin OUG: șoferii își vor recupera daunele din accidente direct de la propriii asiguratori

Schimbări importante, prin OUG: șoferii își vor recupera daunele din accidente direct de la propriii asiguratori

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România apreciaza ca apariția unei OUG care să permită șoferilor să își deconteze daunele la firmele de asigurări unde au încheiat polița RCA poate trata anumite deficiente cu care se confrunta piata in acest moment.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România apreciaza ca binevenite declaratiile președintelui Autorității pentru Supraveghere Financiară Nicu Marcu referitoare la emiterea unei Ordonanțe de Urgență de către Guvern, care să permită șoferilor să își deconteze daunele la firmele de asigurări unde au încheiat polița RCA, conform Mediafax.

O astfel de reglementare ar putea fi in masură sa trateze anumite deficiente cu care se confrunta piata in acest moment. Din punct de vedere tehnic, mai multe putem spune, însă, după ce vedem proiectul final al Ordonanței”, declara Madalin Rosu, Presedintele BAAR

Oficialul Biroului puncteaza faptul că acest proiect poate aduce, pe de o parte, o reglare fină în piață, iar, pe de altă parte, o redeschidere a relației asigurător-asigurat, fracturată momentan chiar de Legea132/2017. “Ar fi de așteptat o reducere a numărului de reclamații și o servisare a clienților așa cum se întâmplă în zona asigurărilor Casco, unde numărul de reclamații este aproape inexistent raportat la numărul total de daune”, consideră președintele BAAR Mădălin Roșu.

Mai mult, dialogul constructiv dintre piață și conducerea autorității de supraveghere avem convingera ca poate fi replicat și în ceea ce privește alte provocări cu care industria se confruntă în activitate, mai ales că actuala reglementare RCA are, în continuare, aspecte care, odată remediate, pot ușura viața consumatorilor și contribui la dezvoltare și evoluție și în acest domeniu. „Mă refer aici atât la problemele vechi, pe care noi le-am tot semnalat, cum sunt cele ce decurg din modul de evaluare a daunelor si din felul în care unele unități reparatoare aleg să-si trateze clienții și partenerii de afaceri, dar si despre proiecte constructive, orientate către client si către viitor, pe care le-am proiectat alături de colegii de la BAAR”, a spus Madalin Rosu.

Sursa: stiripesurse.ro