Jill Biden a găzduit primul său eveniment în calitate de Prima Doamnă, o videoconferință cu cadrele didactice

Jill Biden a găzduit primul său eveniment în calitate de Prima Doamnă, o videoconferință cu cadrele didactice

Ieri seară, Jill Biden a găzduit primul său eveniment în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Aceasta a ținut o videoconferință la care au participat mai multe cadre didactice. Prima Doamnă le-a mulțumit pentru toate eforturile pe care le-au depus în timpul  pandemiei de coronavirus.

În timpul videoconferinței, care a durat  22 de minute, Prima Doamnă a mărturisit că a predat chiar în dimineața în care ea și Joe Biden au plecat spre Washington DC pentru învestirea în funcția de președinte. Aceasta a glumit, afirmând că este „amuzant” să îl numească pe soțul său președinte. „E amuzant să îi spun președintele Biden.”

De asemenea, a mai precizat și că noua administrație va ajuta sistemul educațional să facă față pandemiei de coronavirus.

Jill Biden a declarat că va continua să predea, anunțând că, inclusiv în acest semestru, ține cursuri la Northern Virginia Community College.

În acest semestru predau în sistem hibrid. Și, trebuie să vă spun, că iubesc faptul că noi profesorii ne ajutăm reciproc. De fapt, marți dimineață, înainte de a ne urca în avion și a veni la Washington, am predat”, a afirmat Jill Biden.

Prima Doamnă a prezentat și o serie de măsuri pe care administrația condusă de soțul său le va lua pentru a îmbunătăți sistemul educațional: reducerea numărului de elevi din clase, angajarea mai multor asistenți medicali, oferirea mai multor teste pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, acces la vaccinul anti-Covid-19, dar și acordarea unor bugete suplimentare pentru guvernele de stat și locale.