You are currently viewing Țuțuianu amenință un om de presă, pentru îndrăzneala de a fi scris despre el
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Țuțuianu amenință un om de presă, pentru îndrăzneala de a fi scris despre el

Deranjat de îndrăzneala unui om de presă, care era director la Radio Minisat pe când Adrian Țuțuianu nu deținea cine știe ce funcții, fostul președinte al CJD a trecut la atac și chiar la amenințări. Întrucât jurnalistul și profesorul universitar Marius Badea a pus sub semnul întrebării alegerea politicianului pe căi corecte ca vicepreședinte în senatul UVT, liderul local al PRO România a trecut la denigrarea acestuia, pentru că știm doar „cea mai bună apărare este atacul”.

„Domnul Badea nu are nicio legătură cu presa, ci are legătură cu interesele unor oameni de afaceri din acest județ (…) cât am fost Senator, am evitat să am conflicte juridice cu presa. O să iau tot ce a scris Bazar Media cu atac la persoană, chestiuni care țin de demnitate, onoare și așa mai departe, în ultimii trei ani, cu referire la mine si o să ne întâlnim la tribunal (…) daca-i fac vreo șapte procese și iau despăgubiri la fiecare dintre ele, înseamnă mai mult decât un onorariu de la o persoană fizică.”

Îi reamintim domnului Țuțuianu că libertatea presei și mai mult, libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale, garantate de Constituție, pe când amenințările sunt puțin sub limita eticii și a moralității, mai ales pentru un om de drept. Și îi mai amintim că, dacă atunci când se dădea șef al județului își permitea să fie dictator (așa cum singur se caracteriza, când era acuzat că-și jignește angajații), pe piața presei nu poate avea astfel de pretenții decât de la cei pe care-i finanțează să-i ridice osanale.

Autor: F. S.