You are currently viewing Luna aceasta, începe transformarea totală a transportului public din municipiul Târgoviște

Luna aceasta, începe transformarea totală a transportului public din municipiul Târgoviște

Cel mai important proiect implementat vreodată în Municipiul Târgoviște, indiferent de sursa de finanțare, va avea efecte vizibile în scurt timp.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 162 de milioane de lei, care vizează modernizarea transportului public local, pentru care a fost deja semnat contractul de finanțare, dar și contractul pentru achiziția a 28 de autobuze Mecedes Benz Hidaro Hibrid, care vor ajunge la Târgoviște, în loturi mari, până în luna martie, începând chiar de luna aceasta. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, prezent în această seară, în studioul Columna Tv.

”Vor fi pe străzile din Municipiul Târgoviște, în viitorul apropiat.  Avem încă un contract care mai vizează achiziția altor 12 autobuze. Oferte au fost depuse tot de Mercedes, care reprezintă o soluție bună pentru transportul public local din Municipiul Târgoviște, vor face și un service aici, tot pe fonduri europene și ne vor pregăti și specialiști pentru intervenții de uzură la aceste autobuze. Vor implementa și un sistem de management, astfel încât vom ști oricând unde sunt autobuzele, dacă au întârziat sau nu, câți călători avem.

Vom avea un proiect important și pe infrastructura de transport, care va fi semnat zilele acestea, cel târziu săptămâna viitoare și care vizează modernizarea infrastructurii rutiere a coridoarelor de transport. Mă refer la Bulevardul Mircea cel Bătrân, la Bulevardul Regele Carol, unde vom avea o intervenție de substanță, inclusiv cu terasament, la Strada Gării, care arată foarte rău în acest moment, la strada Locotenent Stancu Ion și la reabilitarea integrală a pasajului rutier de lângă Pavcom.

Este un proiect foarte important, care va rezolva o problemă pe o zonă intensă, este vorba despre 5 km de străzi. În plus, vor fi refăcute toate stațiile de îmbarcare debarcare, de pe raza municipiului, va fi construit un depou, lângă complexul Turistic de Natație, pe Calea Ialomiței, cu o suprafață construită de peste 3 mii de metri pătrați, plus 3 stații de capăt”, a declarat Cristian Stan, în emisiunea „Punctul pe I”.

Edilul a precizat că prin acest proiect se urmărește transformarea totală a transportului public în Municipiul Târgoviște. 

„Sper ca târgoviștenii să mai renunțe la autoturismele proprii și să utilizeze aceste mijloace de transport, care oferă tot confortul”, a mai declarat primarul municipiului Târgoviște.

AUTOR: F. S.