Minerii s-au blocat în subteran. Vor scris de la Guvern că își vor primi drepturile salariale restante

Minerii s-au blocat în subteran. Vor scris de la Guvern că își vor primi drepturile salariale restante

Chiar dacă ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni,  că, pe 25 şi 26 februarie, minerii  îşi vor încasa drepturile salariale restante şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport, ortacii din Valea Jiului care s-au blocat în subteran nu au fost convinși să renunțe la protest.

Peste 70 de ortaci au rămas în subteranul Minei Lupeni, iar 10 dintre ei au anunţat că intră în greva foamei până când banii le vor intra în conturi, potrivit liderului de sindicat Alin Sân, citat de presa locală din Valea Jiului.

Unul din minerii aflați la suprafață, Marius Miron, a zis la Antena 3 că a coborât în mină și le-a spus minerilor de acordul de la Guvern, dar aceștia i-au zis că nu ies la suprafață până nu li se prezintă un document scris de la Guvern.

Alţi peste 200 de oameni de la toate cele patru exploatări miniere din Valea Jiului (Petroşani, Lonea, Livezeni şi Lupeni) s-au strâns, de luni dimineaţă, în curtea Complexului Energetic Hunedoara, din Petroşani. Ei protestează faţă de neplata restanţelor salariale şi cer prin reprezentanţii lor demisia directorul CEH, Samuel Dioane.

Protestul minerilor din Lupeni a început miercuri, când peste 80 de oameni au refuzat să mai iasă din mină, nemulţumiţi de faptul că salariile, care trebuiau virate în conturile lor în data de 15 februarie nu le-au fost acordate.