Cele mai multe persoane înscrise la cursurile de formare organizate de ANOFM, sunt din Dâmbovița

Cele mai multe persoane înscrise la cursurile de formare organizate de ANOFM, sunt din Dâmbovița

Peste 200 de dâmbovițeni s-au înscris la cursurile de formare profesională organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. ANOFM va organiza în luna martie 103 astfel de programe, destinate unui număr de 1651 de persoane înscrise în baza de date a instituției.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează următoarele calificări: operator introducere validare şi prelucrare date – program de formare pentru 112 persoane; lucrător în comerţ – program de formare pentru 104 persoane; femeie de serviciu – 102 persoane; ajutor bucătar – 99 persoane; competenţe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane; inspector (referent) resurse umane – 97 persoane; îngrijitor spaţii verzi – 87 persoane; agent de securitate – 62 persoane; instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 59 persoane; frizer – 56 persoane.

Cele mai multe persoane înscrise la aceste cursuri sunt în judeţele Dâmboviţa (210 persoane), Vrancea (196 persoane) şi Mureş (115 persoane).

Orice persoană interesată de înscrierea la aceste cursuri, se poate adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

AUTOR: F. S.