DÂMBOVIȚA: Noi acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2

DÂMBOVIȚA: Noi acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat noi acțiuni, sub autoritatea Instituției Prefectului și împreună cu celelalte structuri de la nivel teritorial, în vederea verificării modului în care se respectă normele impuse prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 390 de polițiști și polițiști locali au desfășurat activități de control în zonele unde se formează aglomerări de persoane, respectiv în piețe, centre comerciale, restaurante, terase, dar și în mijloacele de transport public în comun.

Astfel, în cadrul activităților, au fost legitimate peste 2.600 de persoane și au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020, în valoare de 27.500 de lei.

S-au efectuat verificări la 315 obiective de interes, dintre care 155 de unități de alimentație.

Totodată, acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport public în comun. Polițiștii au verificat 114 astfel de autovehicule, în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru călători.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă, forțele de ordine fiind permanent la datorie.