You are currently viewing Ionuț Vulpescu: Bugetul a ajuns un instrument totalitar de epurare politică

Ionuț Vulpescu: Bugetul a ajuns un instrument totalitar de epurare politică

Proiectul de buget pentru anul 2021 a reprezentat principala temă de discuții a parlamentarilor dâmbovițeni, prezenți astăzi la conferința de presă a PSD Dâmbovița. Unul dintre cei mai critici a fost Ionuț Vulpescu, fostul ministru al economiei, care consideră că bugetul de stat a fost transformat de actuala guvernare într-un „instrument totalitar de epurare politică”. Afirmația vine în contextul în care niciunul dintre amendamentele depuse de parlamentarii dâmbovițeni nu a fost aprobat, toate au fost respinse. Vulpescu consideră că această stare de fapt trebuie și va fi adusă în atenția Bruxelles, pentru a opri abuzurile.

„În noaptea de 2 spre 3 martie, se va vota în Parlament, după o dezbatere caricaturală, care accentuează populismul, bugetul consolidat al României (…) un buget al degradării grave al echilibrelor macroeconomice” a declarat Ionuț Vulpescu.

Deputatul dâmbovițean a subliniat că România este singura țară din Uniunea Europeană care discută despre recesiune și acționează în consecință.

„Guvernul Cîtu, consecvent cu sine însuși, spune nu României educate, spune nu României sociale, nu României sănătoase și salută reîntoarcerea României austere (…) a spune că un buget care nemulțumește pe toată lumea este un buget bun este o formă de cinism, o aroganță ca o palmă dată pe obrazul societății (…) democrația a fost suspendată”, a mai subliniat Ionuț Vulpescu.

AUTOR: F. S.