You are currently viewing Când va avea loc hirotonia celor doi ierarhi aleși

Când va avea loc hirotonia celor doi ierarhi aleși

Arhimandriții Nichifor Horia și Nestor Dinculeană vor fi hirotoniți arhierei în data de 7 martie, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Cei doi au fost aleși în ultima ședință a Sfântului Sinod.

Arhim. Nichifor Horia urmează să fie așezat în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul. Hirotonia va avea loc la Iaşi.

„Această slujire o consider a fi cea mai grea și cea mai înaltă ascultare care poate sta pe umerii unui călugăr”, a spus arhim. Nichifor Horia după alegerea sa.

Noul Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei este arhim. Nestor Dinculeană. Va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul. Hirotonia va avea loc la Deva.

„În societatea în care trăim, poporul este greu încercat. De aceea, sprijin, nădejde și ajutor nu pot veni decât de la Dumnezeu. Iar aceasta este datoria noastră a slujitorilor Bisericii: să fim alături de oameni, să fim liantul prin care aceștia ajung la Dumnezeu, unde găsesc nădejde, ajutor, dragoste și pace”, a spus arhimandritul.

Episcopia Devei și Hunedoarei a fost înființată în anul 2009.

Sursa: Basilica.ro