You are currently viewing Prințul Philip va fi înmormântat astăzi în capela din interiorul Castelului Windsor

Prințul Philip va fi înmormântat astăzi în capela din interiorul Castelului Windsor

Prințul Philip al Marii Britanii, soțul Reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat astăzi, 17 aprilie, la opt zile de când s-a stins din viață. 

Ceremonia va include o parte din măreția tradițională a unui eveniment regal semnificativ, chiar dacă numai 30 de apropiați și membri ai familiei vor participa la slujba de înmormântare, în Capela Sf. Gheorghe a Castelului Windsor.

Nu va exista o procesiune publică, toată congregația va purta măști, iar Regina va sta singură. Nici chiar premierul Boris Johnson nu va participa la înmormântare, dar aceasta va fi transmisă în direct.

Peste 700 de militari îi vor prezenta onorul Prințului Philip, iar o fanfară a Royal Marine va conduce sicriul de la locul de odihnă din interiorul Castelului Windsor până la capela din spatele acestuia.

La ora 14:00 GMT, înainte de începerea serviciului religios, națiunea britanică va păstra un minut de tăcere.

Întregul eveniment va avea loc în interiorul zidurilor Castelului Windsor, iar publicul a fost rugat să nu se adune în afara sau la alte reședințe regale pentru a-și arăta respectul.

Philip, duce de Edinburgh, a murit la vârsta de 99 de ani, săptămâna trecută, la reședința la care cuplul regal și-a petrecut cea mai mare parte a pandemiei.