You are currently viewing ”Anul acesta avem cel mai redus buget, de când am onoarea de a fi primarul municipiului Târgoviște”, anunță Cristian Stan

”Anul acesta avem cel mai redus buget, de când am onoarea de a fi primarul municipiului Târgoviște”, anunță Cristian Stan

Bugetul „de supraviețuire” al municipiului Târgoviște va fi dezbătut și supus votului consilierilor locali în ședința de vineri dimineață. Potrivit primarului Cristian Stan acesta este cel mai redus buget de când ocupă funcția de conducere a administrației municipale.

”Pe ceea ceea ce înseamnă veniturile proprii și cheltuielile de funcționare și întreținere este un buget foarte strâns, cel mai redus, de când am onoarea de a conduce administrația publică locală din Târgoviște. Stăm bine la proiectele cu finanțare europeană și asta duce la o pondere a secțiunii de dezvoltare, în bugetul municipiului Târgoviște de 67,41%, pe zona de investiții. Din suma de care discutăm, pe proiectele cu finanțare nerambursabilă depășim 300 de milioane de lei, sume prevăzute în acest an, ceea ce, sigur, asigură un ritm accelerat al investițiilor. Repet, avem probleme deosebite pe zona de funcționare acolo unde nu putem accesa fonduri europene, nu putem accesa programe de finanțare nerambursabilă și vom vedea cum ne vom descurca.”

Cristian Stan a subliniat că dificultățile sunt accentuate de faptul că piața de creditare este blocată, ceea ce face ca, deși municipiul Târgoviște are o rată mică de îndatorare de 3,2%, să nu poată accesa credite. Acestea ar fi fost utile în degrevarea unor sume bugetare blocate în acest moment în anumite investiții. În plus, municipalitatea începe anul cu un deficit de 42 de milioane de lei, din 2020, când veniturile din TVA au fost mai mici cu 40 de milioane față de anul 2019. De altfel, municipiul Târgoviște marchează un nou an în care veniturile din TVA, pentru echilibrarea bugetului local este ZERO și asta se întâmplă de un an și jumătate.

AUTOR:F.S