GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA:  Amendă uriașă pentru aruncarea deșeurilor în natură, la Potlogi!

GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA: Amendă uriașă pentru aruncarea deșeurilor în natură, la Potlogi!

În data de 21 aprilie 2021, o echipă a Gărzii de Mediu Dâmbovița în timp ce se deplasa pentru verificarea unei sesizări, a identificat un autovehicul transportând cca 12 m³ deșeuri în amestec în localitatea Potlogi. Acesta a fost surprins în momentul în care încerca să le abandoneze pe un teren proprietate privată din zona fostei firme Avicola Titu. Văzându-ne, s-a urcat în mașină și a vrut să părăsească locul faptei. Am solicitat prin serviciul 112 prezența la fața locului a unui echipaj de la Poliția Națională care a facilitat identificarea conducătorul autovehiculului.

Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor. Astfel de acțiuni vor continua!