Cel puțin 15 morți și 70 de răniți la metroul din Ciudad de Mexico, după ce un pod s-a prăbușit cu tot cu trenul care îl traversa

Cel puțin 15 morți și 70 de răniți la metroul din Ciudad de Mexico, după ce un pod s-a prăbușit cu tot cu trenul care îl traversa

Cel puțin 15 persoane au murit și alte 70 au fost rănite după ce un pasaj de la metroul din Mexico City s-a prăbușit sub greutatea vagoanelor de tren, relatează Reuters.

Accidentul a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México, între staţiile Olivos şi Tezonco. Motivul a fost surparea unei pasarele, anunţă autorităţile locale.

Imaginile distribuite de televiziunea mexicană și de rețelele sociale au arătat vagoane care atârnau în aer, în timp ce sirenele se auzeau în apropiere. Totodată, filmările au arătat cum căile superioare ale pasajului se se prăbușeau pe mașinile care circulau pe un drum de sub metrou.

Răniții au fost transferați la principalele spitale din zonă, în timp ce poliția se străduia să îndepărteze curioșii care filmau cu telefoanele mobile, deoarece zona încă este periculoasă.

Ministrul de externe, Marcelo Ebrard, care era șeful executivului regional la inaugurarea, în 2012 a liniei prăbușite acum, a cerut solidaritate cu familiile victimelor, în timp ce președintele țării a cerut investigarea imediată a cauzelor accidentului și identificarea responsabilităților. Linia de metrou 12 din capitala Mexicului a fost  una dintre investițiile cu care s-a mândrit stânga mexicană. A costat 1,8 miliarde de dolari și asigură zilnic tranzitul a jumătate de milion de persoane zona de sud-est a orașului. Cu toate acestea, la doi ani de la inaugurare în 11 din cele 20 de stații au fost detectate “oscilații ale șinelor” și au fost emise avertismente privind riscul de deraiere.