Elevii se întorc, mâine, la cursuri, după două scenarii

Elevii se întorc, mâine, la cursuri, după două scenarii

Grădinițele și școlile se redeschid mâine, după o lună de vacanță de Paște. Mâine încep cursurile copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale. Elevii din anii terminali se vor întoarce la școală luni, pe 10 mai.

În funcție de incidența cazurilor de COVID din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii, așa cum s-a stabilit prin ordinul comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației.

Astfel, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

În scenariul în care toți copiii merg la școală sunt 1.800 de localități, în timp ce în alte 1.400 rata de infectare este de peste 1 la mia de locuitori.

AUTOR: F.S