Premierul Cîțu anunță facilități pentru persoanele vaccinate, în sezonul estival

Premierul Cîțu anunță facilități pentru persoanele vaccinate, în sezonul estival

Premierul Cîţu a anunțat, astăzi, ce relaxări ar putea intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea s-ar număra renunţarea la mască pe plajă dar și unda verde pentru participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.

Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoane vaccinate, putem să vorbim de restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a anunțaf şeful Guvernului.

În ceea ce privește evoluția pandemiei, Florin Cîțu a afirmat că rata de pozitivare, în România, este tot mai mică și că trebuie continuată imunizarea susținută a populației generale.

“Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîţu.

AUTOR: F.S.