You are currently viewing Ministrul Mediului schimbă regulile privind intervenția pentru recoltarea urșilor ce pun în pericol siguranța sau bunurile cetățenilor

Ministrul Mediului schimbă regulile privind intervenția pentru recoltarea urșilor ce pun în pericol siguranța sau bunurile cetățenilor

Ministerul Mediului anunță că au fost luate mai multe decizii importante în cazul intervențiilor pentru recoltarea urșilor care pun în pericol siguranța cetățenilor sau care produc pagube însemnate.

Astfel, intervenția pentru recoltare va fi realizată exclusiv de personalul tehnic al gestionarului fondului de vânătoare care solicită derogarea. Nicio persoană care nu îndeplinește acest criteriu nu poate participa la intervenție.

Termenul prevăzut pentru realizarea recoltării a fost redus de la 60 la 15 zile, din momentul emiterii derogării pentru exemplarul respectiv din specia urs.

Este o decizie pe care am luat-o pentru cazurile în care este necesară o intervenție pentru recoltarea unui urs ce pune în pericol siguranța sau bunurile cetățenilor. În astfel de cazuri nu este timp de pierdut, intervenția trebuie să se realizeze rapid și singurii care o vor pune în practică sunt angajații gestionarului fondului de vânătoare. Cred că 15 zile sunt mai mult decât suficiente pentru identificarea precisă a exemplarului pentru care s-a emis derogarea și finalizarea intervenției”, a declarat ministrul Barna Tánczos.