Raed Arafat, după relaxarea anunţată de președintele Iohannis: „pandemia nu a trecut”

Raed Arafat, după relaxarea anunţată de președintele Iohannis: „pandemia nu a trecut”

Raed Arafat potențează entuziasmul generat de anunțul măsurilor de relaxare, făcut în această seară de președintele Iohannis. Secretarul de stat subliniază că pandemia încă nu a trecut și îndeamnă la prudență, adăugând că vom putea năzui la normalitate după ce vom avea cel puțin 70% din populație vaccinată.

“Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă putem să vedem că începe să crească”, a spus şeful Raed Arafat, la Antena 3.

În contextul actual, șeful DSU, Raed Arafat, spună că încă nu ar participa la o petrecere în spaţiu închis, dar ar accepta o invitaţie la o masă într-un restaurant.

„La o petrecere mâine în spaţiul închis nu cred că eu aş merge, chiar dacă sunt vaccinat. Încă! Mai aştept. Eu, personal, nu aş merge (…) Dacă mă invită la o masă în spaţiu închis, să stăm să mâncăm la o masă, să discutăm… Diferenţa că este cu totul altfel. Este contactul (…) petrecerea sau discoteca sau în club… este altfel de contact, mult mai apropiat, de regulă e mai aglomerat, lumea se mişcă foarte mult. Pe când la masă stai mănânci şi discuţi cu oamenii care sunt în jurul tău”, a mai spus Arafat.

AUTOR: F.S.