You are currently viewing TÂRGOVIȘTE: Festivalul Național „Glasul Valahiei” va debuta cu artiști din 18 județe

TÂRGOVIȘTE: Festivalul Național „Glasul Valahiei” va debuta cu artiști din 18 județe

Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Glasul Valahiei”, aflat la prima ediție, se va desfășura în perioada 28-30 mai 2021, găzduit de Amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgoviște. Tineri talentați din 18 județe ale României își vor evidenția talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului, live și online. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Universitatea „Valahia” și Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Festivalul „Glasul Valahiei” se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON.

Programul artistic va cuprinde piese din repertoriul național și internațional, din sfera muzicii vocale și instrumentale. Tinerii artiștii care vor fi prezenți pe scena festivalului, vin din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Vâlcea, Vaslui și Vrancea. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a evolua live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Prof. univ. dr. Florin Badea, Lect. univ. dr. Felix Goldbach, Florin Apostol, Florin Georgescu, Marlene Ionescu, Izabela Simion, Andreea Andrei, Ioana Hrior, Simona Dinescu, Nicoleta Vasile, Cristina Dan și Yuriy Tsiple – sunt cei 14 jurați care vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale. Juriul va fi divizat în trei comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

„Traversăm o perioadă delicată şi avem nevoie mai mult ca oricând de a mângâia capacitatea noastră de autoliniştire. Cum altfel, dacă nu prin artă? Este unul dintre motivele pentru care acest festival a prins contur și promitem că-l vom face să răsune profund mulți ani la rând.”, a transmis Dragoș Popa, Președinte al Centrului Artist pentru Artă.

Având în vedere contextul pandemic actual și pentru o bună desfășurare a festivalului, toți participanții sunt rugați să respecte normele sanitare și de distanțare socială, precum și celelalte reglementări stabilite de către autorități.

Evenimentul va fi transmis gratuit, live-online, pe canalele media ale organizatorului principal. Mai multe informații pot fi solicitate la adresa de e-mail office@centrulculturalvirtual.ro sau pe paginile web www.glasulvalahiei.ro / www.centrulculturalvirtual.ro

Parteneri: Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, Universitatea „Valahia” Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Show Time Academy by Zavera, Ring Arte Media, Asociația Centrul Socio-Cultural Communio și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Sponsori: ROMSTAL (sponsor principal) și Hotel Valahia Târgoviște.

Parteneri media: Agenția de presă RADOR (partener media principal), ColumnaTV, Cotidianul Independent de Dâmbovița și Dâmbovițeanul.com