Un tânăr și-a pierdut viața după ce a fost prins în camera motor a unei eoliene, în Chirnogeni, județul Constanța

Un tânăr și-a pierdut viața după ce a fost prins în camera motor a unei eoliene, în Chirnogeni, județul Constanța

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” au fost solicitați să intervină joi, 13 mai, în parcul eolian de lângă Chirnogeni, județul Constanța.

Potrivit primelor informații, un bărbat de 25 de ani a fost prins în camera motor a unei eoliene din parcul eolian de lângă Chirnogeni.

ISU Dobrogea a intervenit la fața locului cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD, o autospecială de descarcerare, o autoscară, fiind un total de 11 pompieri. Serviciul de Ambulanță Județean a intervenit cu un echipaj C2.

Potrivit autorităților, bărbatul de 25 de ani, din Prahova, prins în rotorul turbinei, a fost declarat decedat. Acesta era angajat al unei societăţi de mentenanţă a parcului eolian din extravilanul localităţii Chirnogeni.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.