You are currently viewing Aglomerație, pe DN1; vezi rutele ocolitoare

Aglomerație, pe DN1; vezi rutele ocolitoare

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această, este semnalată aglomerație pe sensul către București al DN1 Brașov-București, formându-se coloană în mișcare de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din stațiunea Bușteni. De asemenea, trafic intens este și la intrare în localitatea Comarnic, tot pe sensul de coborâre, fiind formată coloană în mișcare între kilometrii 109-108.

Întrucât valorile de trafic sunt în continuă creștere pe sensul către Capitală al DN 1 Brașov – Ploiești – București, recomandăm conducătorilor auto următoarele rute alternative:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

AUTOR: F.S.