Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu preia conducerea companiei TAROM

Fiul cosmonautului Dumitru Prunariu preia conducerea companiei TAROM

Compania naţională Tarom are de astăzi un nou director general. Este vorba despre Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, care lucrează de 12 ani în cadrul operatorului aerian, inclusiv ca pilot, ultima funcţie deţinută fiind cea de director operaţiuni zbor.

Schimbarea conducerii companiei vine în contextul în care, începând cu anul 2020, industria aeronautică a intrat în cea mai acută criză din istoria sa, îndeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat şi Tarom. Cu toate acestea, compania aeriană naţională a reuşit să supravieţuiască primului an de criză, în special datorită ajustării operaţiunilor şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Cătălin Prunariu a anunțat că îşi propune să implementeze un model de operare eficient, în scopul asigurării profitabilităţii şi a stabilităţii pe termen lung.

“Finalizarea restructurării organizaţionale şi de personal, reînnoirea flotei de aeronave şi uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activităţii comerciale şi de marketing precum şi digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar şi transformarea acesteia în principalul jucător de pe piaţa transportului aerian din România”, a declarat Cătălin Prunariu.

AUTIR: F.S.