You are currently viewing La Târgoviste continua lucrările pentru schimbarea radicală a transportului public local

La Târgoviste continua lucrările pentru schimbarea radicală a transportului public local

Municipalitatea târgovișteană face eforturi pentru imbunătățirea transportului public local, astfel incât tot mai mulți cetățeni să utilizeze mijloacele de transport în comun, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc pe amplasamentul viitorului depou, care se construiește în zona fostului târg săptămânal, din imediata apropiere a Complexului Turistic de Natație. Investiția face parte din proiectul de „Modernizare a transportului public local”, finanțat din bani europeni, prin care municipiul Târgoviste va beneficia, în mai multe etape, de sume care vor totaliza 170 de milioane de lei.

„Vineri municipalitatea târgovisteană a reușit să acceseze o sumă record pentru municipiul Târgoviște, 52 de milioane de lei, aproape 10 milioane de Euro, bani intrati în Municipiul Târgoviște intr-o singura zi, pe acest proiect de modernizareca transportului public. Noi sperăm ca aici lucrările sa fie finalizate până la finalul anului viitor. Va fi amenajată aici o suprafață de 17 mii de m², din care construcția va avea 3500 m². Clădirea va cuprinde sediul administrativ al operatorului de transport,  spațiu de garare pentru 40 de autobuze, plus in față stația de capăt cu peroane pentru calători, parcare pentru autoturisme (…) facilități la stabdarde europene”, a declarat Cristian Stan.

Edilul a mentionat că, prin proiect vor fi realizate și 28 de stații de călători si alte 2 stații de capăt, dar si lucrări de modernizare a mai multor trasee din municipiu.

AUTOR: F.S.