Lia Olguța Vasilescu a răbufnit la adresa deciziilor și declarațiilor guvernanților, privind sistemul de pensii

Lia Olguța Vasilescu a răbufnit la adresa deciziilor și declarațiilor guvernanților, privind sistemul de pensii

Lia Olguța Vasilescu a răbufnit, astăzi, în direct, la Antena3, la adresa reprezentanților Guvernului Cîțu care vorbesc despre colapsul sistemului de pensii publice. Fost ministru al Muncii, calitate în care a lucrat la elaborarea legii pensiilor în guvernarea social-democrată, actualul primar al Craiovei spune că declarațiile Ralucăi Turcan despre pensii sunt inadmisibile.

Vasilescu spune că pensiile de stat administrate privat reprezintă o falsă soluție pentru viitorii pensionari, fiind ”cea mai mare țeapă dată de stat cetățenilor săi!”. Fostul ministru al Muncii a mărturisit că a făcut calcule și simulări, pe vremea când a lucrat la legea pensiilor, în guvernarea PSD, din care a reieșit că pensia asigurată de Pilonul II va fi doar de 10 euro. Ea a declarat că și-a retras contribuțiile de pe Pilonul II, în vremea în care era ministru, pentru a-și arăta dezaprobarea față de pensiile de stat administrate privat.

Sistemul de pensii publice, Pilonul I, este în administrarea Statului și deci nu ar trebui să fie lăsat să ajungă în colaps, a declarat Lia Olguța Vasilescu, ca reacție la afirmațiile făcute în ultima vreme atât de ministrul Muncii, Raluca Turcan, cât și de Premierul Florin Cîțu. ”Sunt cifre care arată dimensiunea dezastrului sistemului de pensii dacă nu facem nimic”, declara recent Raluca Turcan, vorbind despre reforma sistemului de pensii, ce prevede inclusiv creșterea vârstei de pensionare.

În același timp, Lia Olguța Vasilescu și-a arătat dezaprobarea față de legea adoptată miercuri de către Guvernul Cîțu, prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul pentru angajații din sectorul public care aleg să muncească până la 70 de ani. Vasilescu spune că în mediul rural profesorii vor alege să se pensioneze, pentru a rămâne cu pensia, ceea ce va face ca școlile de la țară să rămână fără cadre didactice.

AUTOR: F.S.