Primăria Capitalei poate fi vizitată cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor, în 12 iunie

Primăria Capitalei poate fi vizitată cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor, în 12 iunie

Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor şi va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18.00 până la ora 24.00, a anunțat primarul general, Nicuşor Dan. De asemenea, în cadrul primăriei se va derula un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut în perioada regimului comunist.

În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 – 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18,00 până la ora 24,00. Am pregătit pentru toţi cei care vor să ne treacă pragul două expoziţii despre istoria Bucureştiului şi a primăriei sale – una intitulată ‘Uranus acum’, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului Bucureşti“, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Vă aştept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria şi cultura bucureşteană, alături de prietenii şi colaboratorii noştri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ‘Ion Mincu’, Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin şi ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment”, precizează Nicuşor Dan.