Starea de alertă se prelungește, în România

Starea de alertă se prelungește, în România

Starea de alerta va fi prelungita pentru încă 30 de zile, în România, începând cu data de 12 iunie 2021. Anunțul a fost făcut astăzi, de către premierul Cîțu, care a anunțat și măsurile ce vor fi luate de acum înainte, pentru prevenirea si combaterea pandemiei de Coronavirus.

Printre noutăți ar fi posibilitatea participării la nunți și botezuri, în interior, a unui număr de 200 de persoane, cu condiția asigurării a unui spațiu de doi metri pătrați pentru fiecare om.

În plus, pe 28 iunie, în cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, se pot ocupa cu spectatori până la 50% din tribune.

„Nu in ultimul rand, avem proiectul de hotarare privind prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile pe teritoriul Romaniei, incepand cu data 12 iunie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Am sa va dau cateva elemente importante. În primul rand, se redeschide punctul de trecere a frontierei Romaniei cu Republica Moldova, Radauti-Prut, judetul Botosani. Se permite in data de 28 iunie 2021 participarea la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul Romaniei, in cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 cu pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor”, a afirmat Florin Citu.

Prim-ministrul a vorbit si despre evenimentele aferente campaniei pentru alegerile locale partiale. Cîțu a mai precizat și că pot participa 1.000 de persoane la evenimentele din aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale parțiale din 27 iunie.

„Un alt treilea lucru important – permiterea organizarii si desfasurarii in aer liber intrunirilor, evenimentelor aferente campaniilor electorale aferente alegerilor locale partiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui numar de pana la 1.000 de persoane. Numarul patru prevede extinderea numarului de persoane care sa participe la evenimente private, nunti, botezuri, la un numar de participanti la maxim 200 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 metri patrati pentru fiecare persoana”, a completat premierul.

AUTOR: F.S.