Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa, în care două persoane și-au pierdut viața, iar 7 copii au ajuns la spital

Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa, în care două persoane și-au pierdut viața, iar 7 copii au ajuns la spital

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după tragicul accident rutier de la Aninoasa, soldat cu decesul a două persoane.

În accident a fost implicat un microbuz, care efectua o cursă privată și era în drum spre școala unde trebuia să ducă 7 copii, care au ajuns la spital.

În jurul orei 7,18, pe drumul naţional 71, pe raza localităţii Aninoasa, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto de 64 de ani, în timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de persoane (microbuz), către o unitate de învăţământ de pe raza localităţii Aninoasa, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani (…) În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv conducătorul microbuzului, un bărbat de 64 de ani, şi un pasager, însoţitor al copiilor, în vârstă de 60 de ani. Totodată, şapte copii au fos transportaţi la spital pentru a fi examinaţi medical, urmând ca în funcţie de diagnostic să se stabilească numărul de persoane rănite. In cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dâmbovița, Gabriel Gătej, în momentul în care au ajuns salvatorii la fața locului, copiii erau deja scoși din microbuz. Aceștia erau speriați, dar nu fuseseră răniți. Microbuzul s-a răsturnat pe partea șoferului, iar copiii purtau centuri de siguranță în momentul accidentului.

AUTOR: F.S.