Sorana Cîrstea va reprezenta România la Jocurile Olimpice

Sorana Cîrstea va reprezenta România la Jocurile Olimpice

Târgovișteanca Sorana Cîrstea va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară. Tenismena dâmbovițeană, aflată, momentan, pe locul 54 în lume, și-a asigurat prezența la Olimpiadă după calificarea în optimille de finală ale turneului de la Roland Garros.

La ediția din acest an a competiției pariziene, Sorana a fost învinsă în optimi de slovena Tamara Zidansek, cu scorul de 7-6 (4), 6-1. Datorită parcursului bun de la Roland Garros, începând de săptămâna viitoare, Cîrstea va urca în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Echipa României la Jocurile Olimpice de al Tokyo va avea în componență 3 jucătoare de tenis. Pe lângă Sorana Cîrstea, România va mai fi reprezentată de Simona Halep și foarte probabil de Patricia Țig.

Conform regulamentului de calificare, vor lua startul la Tokyo, la probele de simplu, primii 56 de sportivi ai clasamentului alcătuit de ATP și WTA, în baza rezultatelor din ultimele 52 de săptămâni, clasament ce va fi anunțat după încheierea Grand Slam-ului de la Paris. Însă, fiecare națiune poate trimite maxim 4 sportivi la feminin, 4 la masculin și câte 2 la probele de dublu.

Această prevedere face ca și sportive aflați în afara topului să poată să prindă un loc. În plus, celelalte locuri, până la 64 se atribuie după alte criterii.

M.I.