You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON – VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIA GĂEȘTI

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON – VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIA GĂEȘTI

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat, marți, 15 iunie 2021, o vizită pastorală în parohii ale Protoieriei Găești. Au fost vizitate parohiile:  Mănăstirea Cobia,  Merii, Petreşti,  Ghergheşti, Picior de Munte II, dar și Catedrala Găeşti.

Înaltpreasfinția sa a evaluat lucrările de pictură de la Catedrala din Găești și a apreciat buna colaborare a preoților cu profesorii de Religie de la școlile din parohiile vizitate, precum și intensa lor activitate educațională, în cadrul Comitetelor de tineret parohial.

Ulterior, Înaltul ierarh a săvârșit o slujbă de binecuvântare a noii fabrici Iveco Defence Vehicles de la Petrești, unde se asamblează camioane militare. Această fabrică reprezintă o valoroasă investiție, fiind cea mai importantă din Europa Centrală și de Est, ce a creat, numai în primă fază, peste o sută de locuri de muncă pe plan local.

Mitropolitul Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial,  precum și de Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial: Pc. Pr. Victor Drăghicescu, Pc. Pr. Larian Vlădulescu și Pc. Pr. Ionuț Ileana.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI