You are currently viewing ALEGERI FĂRĂ PROBLEME LA BRANIȘTEA ȘI COJASCA

ALEGERI FĂRĂ PROBLEME LA BRANIȘTEA ȘI COJASCA

COMUNICAT DE PRESĂ

Alegeri locale parțiale în siguranță

Pe raza județului Dâmbovița, procesul electoral a început în toate cele 10 secții de votare și se desfășoară în condiții normale.

Efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate pe raza localităților Braniștea și Cojasca, pe parcursul acestei zile, fiind la datorie 82 de polițiști și 46 de jandarmi.

Precizăm că au fost dispuse toate măsurile necesare, potrivit competenței, pentru ca procesul de votare să se desfășoare cu respectarea prevederilor legale și pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe desfășurarea alegerilor locale parțiale.

Măsurile luate urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum și un mod de acțiune corect și echidistant al efectivelor implicate.

Menționăm că până la acest moment, nu au fost semnalate probleme deosebite, structurile teritoriale din cadrul M.A.I., fiind prezente în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral.

În legătură cu procesul de votare, reamintim faptul că au dreptul să voteze toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepția debililor sau a alienaților mintal puși sub interdicție, precum și a persoanelor care se află sub efectul unei hotărâri judecătorești definitive prin care li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege.

Alegătorul poate vota doar la secția de votare unde este înscris în lista electorală permanentă ori la secția de votare unde este arondată adresa la care își are domiciliul sau reședința, după caz, numai pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Amintim, totodată, că actele de identitate care au expirat începând cu data de 01.03.2020, își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, va fi utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Forțele de ordine rămân în dispozitiv pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

De asemenea, misiunea efectivelor ministerului va continua și după ora 21.00, ora oficială de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale județene.

Facem apel către toți participanții la acest proces electoral să respecte prevederile legale!

IPJ DÂMBOVIȚA