You are currently viewing 75% din exploatațiile agricole din județul Dâmbovița au fost recenzate

75% din exploatațiile agricole din județul Dâmbovița au fost recenzate

Vești bune de la Direcția Județeană de Statistică. Dâmbovița se situează peste nivelul mediei naţionale, în ceea ce privește recenzarea suprafețelor agricole.

Potrivit unui raport prezentat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, de astăzi, circa 75 % din numărul total de exploataţii agricole din județ au fost recenzare, în cadrul Recensământului General Agricol. Unitatea administrativ teritorială Moreni a finalizat strângerea datelor, iar alte 37 de uat-uri se situează peste media județeană de colectare a informațiilor.

La polul opus se situează exploatațiile cu personalitate juridică, până acum fiind recenzate numai 200 dintr-un total de circa 1000 .

”Din analiza comparativa a datelor rezultate din centralizarea chestionarelor primite in aplicatia informatica pana la aceasta data si datele statistice de la nivelul anului 2019, am recenzat 53 % din suprafata agricola utilizata, 50 % din terenul arabil, 50 % din pasuni si fanete, 90 % din culturile permanente, 40 % din efectivele de bovine, 70 % din efectivele de porcine , 52 % din efectivele de ovine si caprine, 80 % din numarul total de familii de albine .
Problemele majore cu care ne-am confruntat in etapa de culegere date au fost generate de culegerea electronică a datelor prin intermediul tabletei şi vremea nefavorabilă. La început foarte mulţi recenzori şi recenzori şefi au renunţat necesitând înlocuirea şi instruirea înlocuitorilor acestora.
Termenul final al etapei de culegere date este 31 iulie 2021, dar preconizăm că în jurul datei de 20 iulie se va finaliza culegerea datelor din teren.”, informează DJS.

AUTOR: F.S.