You are currently viewing Încă un elev eliminat astăzi de la Bacalaureat, de data aceasta dintr-un centru de examinare din Răcari

Încă un elev eliminat astăzi de la Bacalaureat, de data aceasta dintr-un centru de examinare din Răcari

98 de candidați au lipsit astăzi, în județul Dâmbovița de la proba E a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. Au fost prezenți 2798 candidați, respectiv 96.61% din totalul de 2896 candidați înscriși la această probă.

Pentru a treia zi consecutiv, un elev care a încercat să păcălească vigilența comisiei a fost eliminat. Acesta susținea proba la centrul de examen Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari și a încercat să utilizeze telefonul mobil, astfel că a fost eliminat și nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, respectându-se anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
* recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
* susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
* obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

AUTOR: F.S