You are currently viewing Andrei Muraru este noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Andrei Muraru este noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Andrei Muraru și acreditarea acestuia în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României, a anunțat Administrația prezidențială, informează Radio România Actualități.

Consilier prezidențial din decembrie 2014, Andrei Muraru a fost propus ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii pe 4 martie și a primit aviz favorabil de la comisiile reunite de specialitate din Parlament pe 14 aprilie.

Andrei Muraru (39 de ani) este absolvent al Facultății de Istorie, licențiat al programului de Master Românii și Europa și doctor în istorie al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În 2008, Andrei Muraru a fost decorat de Regele Mihai pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei monarhiei din România cu medalia „Regele Mihai I pentru loialitate”, iar în 2015 a fost decorat pentru activitatea în fruntea IICCMER cu Ordinul „Coroana României” în grad de Ofițer.

În 2019, el a fost decorat de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu Grande Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, propus ambasador în Iordania.

Autor: Adrian G.