You are currently viewing Trafic aglomerat, la întoarcerea turiștilor din stațiunile montane și de la mare

Trafic aglomerat, la întoarcerea turiștilor din stațiunile montane și de la mare

La final de weekend, nervii își fac din nou loc în trafic, datorită aglomerației de pe drumul de întoarcere de la mare și de la munte.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, valorile de trafic se prezintă astfel:

DN1 Brașov-Ploiești-București:

Centura Vest a mun. Ploiești – trafic normal;Comarnic- trafic intens pe sensul către Capitală, coloană în mișcare între km. 109-108;trafic intens pe sensul de coborâre, pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni, Sinaia, între km. 138-128.  Pe raza stațiunilor Bușteni și Azuga este semnalată ploaie, pe alocuri torențială.

Autostrada A2 București – Constanța, sensul către Capitală:

tamponare între 3 autoturisme la km. 203, loc. Bărăganu, jud. Constanța. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă s-a format coloană în mișcare de aproximativ 1 km; trafic intens și între loc. Cernavodă și Fetești, fiind formată coloană de autoturisme pe aproximativ 6 km.

DN 39 Constanța – Mangalia: se circulă în coloană pe raza stațiunilor Tuzla, Eforie Sud, Eforie Nord și Agigea.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să opteze pentru rute alternative, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

De asemenea, este recomandat ca șoferii să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

AUTOR: F.S.