You are currently viewing În timp ce Dragnea, proaspăt ieșit din pușcărie, vorbește de reîntoarcerea în politică, PSD anunță că nu se poate întoarce în partid

În timp ce Dragnea, proaspăt ieșit din pușcărie, vorbește de reîntoarcerea în politică, PSD anunță că nu se poate întoarce în partid

După numeroase apeluri și încercări nereușite de a ieși din pușcărie, Liviu Dragnea este din nou în libertate. Așteptat de simpatizanți, presă și iubita Irina, Dragnea a ținut să aducă în atenția publicului chinurile prin care a trecut și să anunțe că se gândește să revină pe scena politică,

„După doi ani de chin și suferință, abuzuri și umilințe. cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am intrat aici România era o țară prosperă, care avea speranță. Din păcate acum e o dictatură feroce, e o țară în care libertatea de exprimare e în pericol. Viitorul României este amanetat. Judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni.

În primul rând vreau să mă caut de sănătate. Sănătatea mea a fost afectată în mod foarte serios aici.

Voi munci la firma fiului meu.

În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine”, a declarat Dragnea, la ieșirea din închisoare.

Între timp, vechii colegi de partid, prin vocea purtătorului de cuvânt al PSD s-au grăbit să se dezică de fostul lider, subliniind că Dragnea nu se mai poate întoarce în partid.

„O instanţă s-a pronunţat asupra condamnării domnului Liviu Dragnea şi s-a pronunţat şi astăzi asupra liberării domnului Dragnea. Atunci trebuie să respectăm şi să privim echidistant deopotrivă ambele decizii şi să respectăm decizia de astăzi a instanţei. Cred că rudele, prietenii, cei care i-au rămas apropiaţi, foarte mulţi membri din PSD sunt fericiţi că Liviu Dragnea a ieşit astăzi din închisoare. Din punct de vedere al PSD, partidul e reglementat de un statut care astăzi, în conformitate cu felul în care domnul Dragnea este într-o liberare condiţionată, nu poate fi membru PSD. Aşa spune statutul formaţiunii”, a subliniat, astăzi, Ştefan Radu Oprea.

Deși eliberat condiționat înainte de împlinirea termenului, Liviu Dragnea va avea în continuare suspendate unele drepturi, potrivit sentinței din 2019. Fostul lider social-democrat nu va avea dreptul să candideze și nici de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat timp de trei ani după data eliberării. De asemenea, problemele lui nu s-au încheiat: pe numele lui LiIviu Dragnea mai există două dosare penale, dintre care unul trimis în judecată.

AUTOR: F.S.