You are currently viewing Florin Cîțu, videoconferinţă cu prefecții pe tema inundațiilor: Trimiteți rapid către Ministerul Dezvoltării evaluările

Florin Cîțu, videoconferinţă cu prefecții pe tema inundațiilor: Trimiteți rapid către Ministerul Dezvoltării evaluările

Premierul Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reprezentanții MAI și aproximativ 20 de prefecți au avut, marți, o videoconferință, în cadrul căreia au discutat despre inundațiile care au avut loc în țară și despre ceea ce se poate face pentru oamenii rămași fără un acoperiș deasupra capului.

În ședința de guvern de mâine se aprobă ordonanța cu privire la resursele bugetare de reparație în urma fenomenelor meteo de la începutul anului. Ceea ce se aîntâmplă acum, să fie evaluat rapid pentru ca la rectificarea bugetartă să dăm banii. Trimiteți rapid către Ministerul Dezvoltării evaluările“, le-a transmis Florin Cîțu prefecților.

Premierul Florin Cîţu a precizat, la videoconferinţa de marţi cu prefecţii de la Palatul Victoria, referitor la regiunile afectate de inundaţii că sunt efecte în 34 de localităţi din 14 judeţe „şi se intervine pentru evacuarea apei în 11 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 de curţi, 70 de beciuri şi subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituţii publice”.

Mulţumesc că aţi răspuns prompt acestei convocări. Am convocat această videoconferinţă pentru a mă asigura că avem soluţii pentru persoanele care sunt afectate de inundaţii. Vreau să mă asigur că ştim exact ce avem nevoie în plan local ca nimeni să nu sufere în perioada următoare. Şi domnul ministru Bode este de faţă şi este şi domnul Arafat pentru a mă asigura că deciziile vor fi implementate cât mai rapid. Noi am mai auzit asta şi când mai discutam despre inundaţii, de fiecare dată că totul este sub control, dar aş vrea să cântăriţi foarte bine când spuneţi acest lucru, când spuneţi că totul este sub control, să ne asigurăm că aşa este, pentru că am informaţii care vin, pe de o parte de la primari, pe de altă parte de la oamenii noştri şi atunci vreau să le clarificăm. Ceea ce este în presă, dacă nu e adevărat, să combatem media, dar informaţiile trebuie să fie foarte clare şi de aceea aş vrea să clarificăm aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu, marţi la Guvern.

DSU mi-a trimis deja o situaţie. S-au înregistrat efecte în 34 de localităţi din 14 judeţe – Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu şi Timiş. S-a intervenit şi se intervine pentru evacuarea apei în 11 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 de curţi, 70 de beciuri şi subsoluri, 3 sedii ale unor operatori economici, 3 sedii ale unor instituţii publice. Vom trece fiecare judeţ în revistă şi vom vedea care sunt exact nevoile pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. În acelaşi timp aş vrea să ne spuneţi dacă mai există situaţii de maximă urgenţă, dacă mai sunt persoane izolate, în pericol, dacă mai avem trafic rutier sau feroviar întrerupt”, a completat premierul.

Autor: Adrian G.