You are currently viewing Prăpăd în munte, în zona Cabanei Zănoaga! Pompierii și jandarmii montani au intervenit!

Prăpăd în munte, în zona Cabanei Zănoaga! Pompierii și jandarmii montani au intervenit!

A fost prăpăd în zona montană înaltă a județului Dâmbovița! Urmare a fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi, în apropierea cabanei Zănoaga, s-a produs o viitură. Pompierii împreună cu jandarmii de la Postul Zănoaga au efectuat o recunoaștere pentru identificarea efectelor produse în campingul din zonă, în care se aflau 60 de persoane. Din verificările efectuate nu au fost identificate persoana cu probleme sau care sa necesite asistenta medicala iar apa se retrage.
Drumul judetean este partial blocat de aluviuni si doborâturi, astfel că nu se poate face accesul de la Zănoaga catre Dichiu.

În acest moment, persoanele nu sunt evacuate. Acestea rămân în continuare în camping. Căsuțele de campare nu au fost afectate. S-au stabilit măsuri de monitorizare permanenta a stării vremii și evacuarea imediata a turiștilor în caz urgenta de către responsabilii campingului Zanoaga.
DJ 714 în zona Zanoaga a fost deblocat și se lucrează în continuare pentru degajarea în afara părții carosabile a resturilor de material lemnos.
DJ 714 în zona Cheile Tatarului este distrus pe o porțiune de peste 50m din cauza viiturii de pe râul Ialomita care a antrenat și resturi de material lemnos.
Accesul către Platoul Padina se face pe drumul de pe partea dreapta a lacului Bolboci.