You are currently viewing Președintele CJD asigură că situația din zona montană dâmbovițeană, afectată de precipitațiile de noaptea trecută, este sub control

Președintele CJD asigură că situația din zona montană dâmbovițeană, afectată de precipitațiile de noaptea trecută, este sub control

Presedintele Consiliului Județean Dâmbovița s-a deplasat astăzi, în zona montană dâmboviteană, afectată serios de precipitațiile de noaptea trecută. Corneliu Ștefan anunță că DJ714 a fost distrus pe o porțiune de 200 de m, motiv pentru care accesul către zona Platoul Padina se va face, până la refacerea drumului, pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci. Președintele CJD dă asigurări că porțiunea afectată a drumului va fi refăcută, în cel mai scurt timp, iar turiștii aflați acum în munte sunt în siguranță și au fost indrumați pe o rută sigură pentru a ajunge acasă.

“Nordul județului nostru a fost afectat, noaptea trecută, de o furtună violentă, care a creat pagube însemnate!
Am fost personal în munte pentru a vedea care este situația și pentru a găsi cele mai bune soluții.
Pot să vă spun, după o analiză chiar la fața locului, că aproximativ 200 de metri din DJ714, la intrarea în Cheile Tătarului, au fost distruși de ploile puternice din cursul nopții trecute. Accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.
Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porțiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar și la intrarea pe drumul dinspre Peștera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunța acest lucru.
În ceea ce privește turiștii aflați acum în munte, aceștia sunt în deplină siguranță. A fost găsită și ruta pe care pot merge spre casă.
Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente. În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.
Vă voi ține la curent cu ceea ce se întâmplă în munte”, anunță președintele Consiliului Județean Dâmbovița, într-o postare.

AUTOR: F.S.