You are currently viewing Pro România cere anularea Festivalului Peștera Padina

Pro România cere anularea Festivalului Peștera Padina

Pro România Dâmbovița solicită anularea Festivalului Peștera Padina, care este programat pentru a se desfășura în acest weekend, în zona montană dâmbovițeană. Motivul pe care îl înaintează organizația îl reprezintă condițiile meteo nefavorabile, care au dus la apariția mai multor probleme, atât în ceea ce privește starea drumului de acces, dar și a spațiilor de cazare din campingul de la Zănoaga, după cum explică Pro România, într-un comunicat de presă. De altfel, în materialul dat publicității, politicienii dâmbovițeni vin cu mai multe sugestii la autorități.

“Organizația Județeană PRO România Dâmbovița a luat act de faptul că în dimineața zilei de 20 iulie 2021 o puternică viitură s-a produs în zona montană a județului Dâmbovița, în apropierea cabanei Zănoaga.

Din informațiile publice și discuțiile purtate cu proprietari de localități turistice din zonă, rezultă că drumul județean este parțial blocat de aluviuni și arbori doborâți, fiind rupt în anumite zone. De asemenea s-au produs pagube și la Campingul Zănoaga, aflat în administrarea societății Carpatmontana Serv S.A.

Față de situația constatată, Organizația Județeană PRO România Dâmbovița consideră că sunt necesare următoarele măsuri:

1. Anularea evenimentelor programate în perioada 23-25 iulie 2021, cu ocazia Festivalului Peștera-Padina;

2. Mobilizarea SCLDP cu utilaje adecvate și forță de muncă calificată în vederea deblocării drumului județean și asigurarea stării de viabilitate a acestui drum în cel mai scurt timp, sub coordonarea specialiștilor din Direcția Tehnică a Consiliului Județean Dâmbovița;

3. Evaluarea rapidă a pagubelor și a soluțiilor tehnice necesare realizării lucrărilor de reparație a drumului județean, în regim de urgență;

4. Convocarea Consiliului Județean în ședință de îndată, în vederea alocării resurselor necesare refacerii infrastructurii rutiere și a altor lucrări care apar ca fiind necesare;

5. Convocarea Adunării Generale și a Consiliului de Administrație al Societății Carpatmontana Serv S.A. în vederea luării măsurilor necesare pentru refacerea infrastructurii turistice proprii.

Propunerile noastre au în vedere necesitatea salvării sezonului turistic din acest an, sprijinirea agenților economici din zonă și protejarea locurilor de muncă ale salariaților”, se arată în comunicatul PRO România Dâmbovița.

AUTOR: F.S.