You are currently viewing 75% dintre cadrele didactice dâmbovițene, care au susținut definitivatul în învățământ au obținut note peste 8 la scris

75% dintre cadrele didactice dâmbovițene, care au susținut definitivatul în învățământ au obținut note peste 8 la scris

Rezultate incurajatoare, în județul Dâmbovița, la examenul de definitivat. Procentul de promovare din sesiunea 2021, înregistrat în urma desfășurării probei scrise, este 75%, în creștere cu peste 4 procente. Rezultatele au fost publicate astăzi dimineață de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 105 candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 144 de candidați (82,75% din totalul de 147 cadre didactice care dețineau dosarele validate pentru concurs). Dintre aceștia, patru candidați s-au retras din motive personale. Nu au fost înregistrate fraude sau lucrări anulate în centrele de evaluare.

Din totalul celor 140 de candidaţi cu lucrări evaluate, 87 de candidați au obținut note peste 8, iar doi candidaţi au fost notați cu 10. La polul opus, nouă candidați au obținut note sub 5 la proba scrisă.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrul de examen – Colegiul Național ”Constantin Carabella” Târgoviște, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrul de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen.

AUTOR: F.S.