You are currently viewing Avertizări hidrologice pentru râurile Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE!

Avertizări hidrologice pentru râurile Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE!

Căderile masive de precipitații din ultima perioadă au atras atenția autorităților și specialiștilor, care au transmis avertizări pentru mai multe bazine hidrografice, inclusiv pentru unele din județul Dâmbovița.

Astfel, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare COD GALBEN valabilă în intervalul 21.07.2021 ora 12:00 – 22.07.2021 ora 12:00, pentru râurile Argeș, Dâmbovița – bazin superior și Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și o avertizare COD PORTOCALIU  valabilă în intervalul 21.07.2021 ora 14:00 – 21.07.2021 ora 24:00, pentru râurile Argeș, Dâmbovița – bazin superior și Ialomița – Ialomița – bazin amonte S.H. Târgovişte şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târgovişte – amonte S.H. Siliştea Snagovului.

Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APӐRARE.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice.