You are currently viewing Steagurile tărilor participante la Jocurile Olimpice, transformate în animeuri. România reprezentată printr-un vânător de vampiri cu tricolor

Steagurile tărilor participante la Jocurile Olimpice, transformate în animeuri. România reprezentată printr-un vânător de vampiri cu tricolor

Un grup de artiști japonezi speră să ajute oamenii să îmbrățișeze atât spiritul olimpic, cât și cultura japoneză, folosindu-se de steagurile țărilor participantela Jocurile Olimpice, pentru a inventa personaje samurai anime. Mai multe națiuni, printre care și România, sunt reprezentate în proiectul World Flags.

Samuraii sunt unici pentru Japonia și vrem ca toată lumea să cunoască cultura tradițională japoneză”, a spus creatorul Kamaya Yamamoto, citat de BBC.

Artiștii au cercetat semnificația și istoria steagului fiecărei țări, precum și culorile și designul, intrând apoi în detalii privind cultura națiunii.

Personajul inspirat din steagul României se numește Blade child, Haji, în japoneză. În povestea imaginată de artiștii japonezi se vorbește despre taximetriști și despre obiceiul lor de a păcăli clienții, iar referitor la personaj se spune că ”principala lui ocupație este să scape lumea de vampiri. ”Când găsește un vampir, crucea din ochii lui luminează în roșu”, spun artiștii japonezi.

Haji poartă pe cap o coroană, iar simbolurile regiunilor istorice ale României apar ca elemente decorative pe costumul personajului.

AUTOR: F.S.