You are currently viewing A murit interpreta de muzică populară și soția celebrului Nicolae Botgros,  Lidia Bejenaru

A murit interpreta de muzică populară și soția celebrului Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru

Cunoscuta interpretă de muzică populară și soția celebrului Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru, s-a stins din viață, luni, la vârsta de 68 de ani. Anunțul a fost făcut, pe rețelele de socializare, de către Iuliana Tudor, prezentatoarea de la TVR 1 și apropiată a familiei artistului.

S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris, luni, pe Facebook, Iuliana Tudor  distribuind și o imagine alb-negru cu interpreta de muzică populară.

Cântăreața de muzică populară intrase în comă, cu trei zile înainte de deces.

De asemenea, directorul general Moldova-Concert, Andrei Locoman, a anunţat moartea artistei:

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară.

Lidia, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare.

Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe rețeaua socială.

Autor: Adrian G.