You are currently viewing PLECATĂ ÎNTR-UN CONCEDIU DE ODIHNĂ PERFECT – ALEXANDRA MARINESCU

PLECATĂ ÎNTR-UN CONCEDIU DE ODIHNĂ PERFECT – ALEXANDRA MARINESCU

Sunt de părere că toți cititorii mei înțeleg foarte bine conceptul de „concediu de odihnă”, astfel că n-am să încerc să explic noțiunea, însă, pe parcursul articolului prezent, am să vorbesc strict din punctul meu de vedere despre acesta. În sfârșit un text căruia îi dezvălui conținutul încă de la început, cu un titlu sugestiv care să nu vă inducă un alt subiect, altul decât cel abordat de fapt.
Nu cred că este necesar să defalcăm termenii, cu toții cunoaștem ce presupune un concediu de odihnă, care este temeiul legal în baza căruia putem să îl luăm, dar și importanța lui pentru un angajat. Astăzi, însă, vreau să vă prezint câteva concluzii personale privitoare la acesta.
Încă de la început, termenii ne spun clar că este vorba despere un concediu prin care clasa muncitoare se relaxează, se odihnește, însă de câte ori nu vi s-a întâmplat să vă întoarceți la job mai obosiți decât ați plecat!? Mă gândesc că acesta nu este doar cazul meu și că în această situație ne regăsim mai mulți. Cred că are, cumva, legătură cu schimbarea orarului, a rutinei, poate cu o eventuală călătorie care ne scoate din zona de confort.
De când mă știu, am o rețetă proprie care mă ajută să profit de zilele libere la maximum. Imediat ce îmi pot lua concediu de odihnă, plec fie la mare, fie la munte, în vizită într-un alt oraș sau într-o altă țară și am grijă întotdeauna ca atunci când mă reîntorc, să nu lucrez imediat, ci să mai am câteva zile libere pe care să le dedic exclusiv odihnei. Fără vizitat muzee, fără sculat devreme pentru plajă, fără efort fizic excesiv, ci mai de grabă stat în casa, citind, ascultând muzică bună, lenevit și bucurându-mă de familie.
Un alt lucru pe care încerc să îl fac totdeauna este lăsarea casei curate, înainte să plec în vacanță. Desigur, au fost excursii neplănuite, incidente pe ultima suta de metri sau timp insuficient pentru ordonarea tuturor, iar ajunsă acasă a trebuit să curăț dezastrul lăsat în urmă, făcut în încercarea de a alege cele mai potrivite haine pentru călătorie. Treaba aceasta nu doar că m-a obosit, ci mai rău, m-a pus în ipostaza de a face ceea ce fac în mod normal și în timpul unei săptămâni obișnuite, curăț casa și mă asigur că hainele sunt spălate, frigiderul aprovizionat și așa mai departe – chestii de care îmi doresc să uit în concediu, căci atunci vreau doar să mă relaxez, să gătesc cât de puțin se poate și să îmi dau voie să lenevesc cu adevărat, fără telefoane de la muncă, fără prea multă agitație și doar cu gândul la zile senine, pline de noi aventuri.
Cam acestea sunt cele doua lucruri majore care pe mine mă ajută să profit de concediul de odihnă, să îl planific astfel încât să mă relaxez cu adevărat, dar și să mă bucur de el până la ultima zi liberă. Și dacă tot am vorbit despre asta, al meu tocmai s-a terminat, al vostru!? – sper că abia acum începe!

Pasionată de artă în toate formele ei, Alexandra Marinescu este masterand al Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea Valahia din Târgoviște